Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip Ortaokulu

13 Mart mah. emniyet cad. yonca sok. Ataşehir civarı Artuklu/MARDİN
Vizyon
Toplumsal erdemlerde zirve, etik kurallarında örnek, çoğulcu zihin yapısına ve evrensel değerlere sahip, kararlı, inançlı, ilkeli, istikbale umut vadeden, problemlere çözüm üretebilen, bulunduğu konumda öncü olan bireylerin yetiştiği; modern eğitim yaklaşımlarıyla öğrenmeyi öğrenen ve öğreten, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarda örnek bir kurum olmayı başarmaktır.
Misyon
Geleceğimiz gördüğümüz öğrencilerin zihin dünyasında insana, düşünceye, hürriyete, değerlere saygıya dayanan, evrensel ilkeleri gözeten, yüksek karakterli, nitelikli, açık fikirli olan, gelişimi önceleyen, etik kurallar çerçevesinde topluma örnek ve insanlığa yararlı olan, liderlik vasıflarına sahip ve gerektiğinde risk almayı bilen insanlar yetiştirmektir.
Başarılar
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı, Artuklu Siyer İlçe Birinciliği, 2017 Eğitim Öğretim Yılı Orta Okullar Arasında Türkiye Web Sitesi Birinciliği,2019-2020 eğitim öğretim yılı Kuranı Kerimi güzel okuma il ikinciliği,2019-2020 eğitim öğretim yılı Hafızlık Yarışması il birinciliği,2019-2020 eğitim öğretim yılı Arapça Yarışması ilçe birinciliği ,2020 yılı LGS genel ortalamada ilçe 5.´liği...
08.30-15.10
İngilizce-Arapça
Toplu taşıma
13 Mart Mahallesi Vali Mustafa Yaman Caddesi Yoca Sokak No.9 Artuklu/MARDİN
Artuklu Merkezde
Tenis, Voleybol, Futbol,Basketbol
Tubitak Projesi Çalışmaları,E-twinning Projesi
Proje Çalışmaları
Hafızlık Projesi, Fatih Projesi, Beyaz Bayrak Projesi, Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi, İlk Seccadem Projesi, Okullar Hayat Olsun, Güvenli İnternet,İyilik Heybesi Projesi,Okulum Temiz Projesi ,Başarıyı Ödüllendiriyoruz Projesi
Diğer Hususlar
Türkiye ´de Kız İmam Hatip Ortaokulu olarak açılan ilk kurumdur. Okulumuzda örgün eğitim ile birlikte Hafızlık Eğitimi Projesi uygulanmaktadır.Bu kapsamda her yıl haziran ayında ilkokul 4. sınıf kız öğrencileri kurumumuzca yapılan eleme sınavına tabi tutulmaktadır.